Piaci pozíció erősítése az Orfeusz Könyvtár Kft.-nél

Piaci pozíció erősítése az Orfeusz Könyvtár Kft.-nél

Orfeusz Könyvtár Kft. a LEADER program keretében nagyméretű és kapacitású elektromos konyhai gépek vásárlásával a kapacitásbővítést és a piaci hatékonyságot eredményező pályázatot nyújtott be, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

Orfeusz Könyvtár Kft. a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-7-21) keretében alaptevékenységéhez kötötten turisztikai fejlesztéssel kapcsolatos eszközbeszerzést valósított meg, amely a szakmai sztenderdek kihívásainak maximálisan megfelelő szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé hosszú távon.

A vállalkozás fő tevékenysége az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem, de turisztikai szolgáltató pontot is üzemeltet. A Pilismarót – Dunapart (Pilismaróton Dunapart 1814/4 hrsz.) komplexum szolgáltatásai: turisztikai programok lebonyolítása, különös tekintettel a vízi turizmusra; csoportoknak igény szerinti agroturisztikai bemutatók, víziturista útvonalak ajánlása, túravezetővel, kenubérlés. Sportolási terepet (pingpongozás, vízi sportok), étel tárolás/melegítés, hajótárolás lehetőségét kínál ügyfeleiknek. Infrastrukturálisan megfelelő a telephely felszereltsége (akadálymentesített közlekedés, büfé, zuhanyzó, WC, akadálymentesített WC, laptop-használat + ingyenes Wi-Fi).

Céljuk, hogy szaktudásukkal a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsák, most már kemencés termékek, pizza és ételkiszállítás területén is. Szeretnék épített környezetüket a természettel minél magasabb fokú összhangba hozni, ezért számos rendezvényt szerveznek/rendeznek együttműködve együttműködő partnereikkel. 

A projekt választható önállóan támogatható tevékenységei közül az eszközbeszerzés keretében konyhatechnikai eszközök, a ponyva és árnyékoló ernyő beszerzését valósították meg, amely a vállalkozás működésének költséghatékonyságát, kapacitásának bővítését szolgálja. Azaz az eszközbeszerzés szükségességét leginkább a piaci elvárásoknak való megfelelés indokolta.

A fejlesztés kettős célt követett: infrastrukturális és munkaerő-piaci beavatkozás is egyszerre.  Az infrastrukturális fejlesztés által jelentősen nő a vállalkozás piaci helyzete, jövedelemtermelő képessége; míg az új technológia nagyobb megrendelések eredményez, amely a munkaerő megtartásával hozzájárul a vidéki foglalkoztatottság mutatóinak javításához.

A Dunakanyar turisztikai vállalkozásainak versenyképessége növekszik, a lakosság és a turisták életminőségére gyakorolt hatások optimalizálódnak. A korszerű gépek beszerzésével az üzemeltetési költségek csökkennek, a szolgáltatásuk köre növekszik.

További információ:

Orfeusz Könyvtár Kft.

Páldi Péter

Tel.: +36707736450

e-mail: paldi.peter@gmail.com

Comments are closed.