Versenyképességet növelő fejlesztés az Orfeusz Könyvtár Kft. -nél

Versenyképességet növelő fejlesztés az Orfeusz Könyvtár Kft. -nél

Az Orfeusz Könyvtár Kft., a környék szinte legnagyobb kínálattal rendelkező turisztikai szolgáltatója a LEADER program keretében életminőséget javító beruházásra, turisták számára is igénybe vehető közösségi tér kialakítására, valamint katamarán, informatikai eszközök, és egyen-póló beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

Az Orfeusz Könyvtár Kft. a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-3-17) keretében egy turisták számára is igénybe vehető közösségi tér kialakítására, valamint katamarán, informatikai eszközök, és egyen-póló beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

A kisvállalkozás versenyképességének növelésével a térség, a Dunakanyar turisztikai attrakcióinak kínálata növekszik. Továbbá a lakosság és a turisták életminőségére gyakorolt hatások is optimalizálódnak. Az építmény felépítésével kapacitásnövekedés érhető el, az információs rendszer beszerzésével pedig az információs szolgáltatás háttere épül ki mindenki számára kielégítő feltételekkel. A támogatás által növekszik a szolgáltatások köre. Az igényes technológiával kialakított területen fenntartható, tudatos termékfejlesztésnek köszönhetően a térség olyan minőségi kulturális örökség, öko-. aktív és egészségturisztikai fejlesztések körvonalazódnak, melyek figyelembe veszik mind a környezeti, mind a gazdasági fenntarthatóság kritériumait és részben az eddig kihasználatlan turisztikai potenciálokra épülnek. A kedvezményezett a környezettudatos fejlesztések által a Dunakanyar kitűnő természeti adottságainak védelmét szem előtt tartva a térség meglévő adottságaival, adottságainak továbbfejlesztésével tud versenyképessé válni.

A szolgáltatás a turisztikai fogadóképesség javításával, a kínálat bővítésével a fogadóképesség minőségi fejlesztését célozza meg. A megvalósult projekt disszimilációjának célja az olyan turisztikai útvonalak kialakításának ösztönzése, amely magába foglalja a Duna, mint közlekedési útvonal fejlesztését, a kikötők, a Duna-parti sétányok, fürdők, kerékpárutak kialakításának elősegítését, ehhez kapcsolódó szolgáltatások – kölcsönzők, vendéglátóhelyek, javító-szerelőműhelyek – létrehozásának segítségét.

A fejlesztés hatására a versenyképesség növelésével a szolgáltatás bővítésével környezetbarát, vonzó kínálatot biztosít a környékben élők és az idelátogatók számára. A jobb turisztikai szolgáltatással nő a települések, a térség turisztikai vonzereje.

További információ:

Orfeusz Könyvtár Kft.,

Páldi Péter, ügyvezető

Tel.: 06-70-773-6450

e-mail: peter.paldi@gmail.com

Comments are closed.